Näin painamme

Miten tekstit ja kuvat painetaan paitaan?

Lämpösiirto

Ammattitaitoa.

Lämpösiirtotarra on ohut kalvo, joka kiinnitetään toivottuihin pintoihin kuumuutta hyväksi käyttäen.
Tämän menetelmän ehdoton vahvuus on sen edullisuus, kun toteutetaan paljon erilaisia painatuksia esimerkiksi urheilutekstiileissä. Kyseinen painatustapa on omiaan vaikkapa numeroiden painamisessa pelipaitoihin. Toisin kun sublimaatiopainatusta, lämpösiirtotarroja voidaan käyttää kätevästi myös puuvillatekstiileihin. Selkeät tekstit ja siluettimaiset kuvat soveltuvat tällä menetelmällä mainiosti paitapainatukseen. Jälki on hieno ja napakka.
Tämä painotekniikka on selkeä ja siinä ei ole niin paljoa muuttuvia tekijöitä kuin kuvapainatuksessa, siksi tämän painotekniikan hinnat löytyvät hintataulukosta.Arispon hinnasto 8.10.2017

Pesuohje lämpösiirtopainatukselle
Lämpösiirretyllä painatuksella toteutetut vaatteet kannattaa aina pestä nurinpäin käännettynä. Jos käytät kuivausrumpua niin käytä hyvin alhaista lämpötilaa. Näin painojälki pysyy hyvänä mahdollisimman pitkään. Ota heti yhteyttä jos huomaat että teksti tai kuva irtoaa kulmasta. Tutkimme asian ja painomateriaalin sekä korjaamme painatuksen tekstiiliisi.

Sublimaatiopainatus

Sublimaatiopainatuksella painettu paita

Sublimaatiotekniikalla painettu paitaSublimaatiopainatus on painatustekniikka, jossa värit painetaan suoraan kankaan sisään. Kyseistä tekniikka käytetään hyvin yleisesti urheilutekstiileissä. Puuvillapaitaan ei sublimaatiopainatusta kannata tehdä sillä puuvillassa painoväri ei pysy. Siksi parhaan jäljen saa esimerkiksi juuri tekniseen paitaan kuten urheilupaitaan. Tämän painatusmuodon suurin hyöty on sen kestävyydessä. Se ei kulu, haalistu tai irtoa ajan myötä, kuten silkkipainatus ja lämpösiirtotarrat. Se ei myöskään vaikuta kankaan hengittävyyteen tai joustavuuteen. Sublimaatiopainatuksessa on kuitenkin omat rajoitteensa ja näin sen hinta on usein muita painatustekniikoita korkeampi.

Sublimaatiolla painetut tekstiilit kestävät hyvin pesua ja kuivausrumpua.

Värikuvapainatukset aloitettu  elokuussa 2017

Innostuimme hankkimaan uuden laitteen jolla saadaan max A3 kokoisia värikuvia. Tämä mahdollistaa nyt myös värikuvien painamiset värillisiin puuvillapaitoihin.

Silkkipainatus

Toteutamme myös silkkipainatuksia. Silkkipainatuksissa minimiraja on 100 kpl. Muissa painotekniikoissa ei ole minimirajaa.

Brodeeraus

Kasteliina

Brodeeraus (käytetään myös termiä konekirjonta) tarkoittaa yleisesti kankaaseen toteutettua koneellisesti ommeltavaa kuviota tai merkkiä. Brodeerausta käytetään pyyheliinojen nimikoinneissa. Monien mielestä brodeeraus on tyylikkäin merkkaustapa esimerkiksi pikeepaidoissa. Katsomme aina kangasmateriaalin soveltuuko se juuri brodeeraukseen vai olisiko siistimmän jäljen saamiseksi käytettävä muuta tekniikkaa. Kovin ohueeseen materiaaliin ei mielellään tehdä vaikka alla käytettäisiin tukikangastakin.

Brodeerauksen tilausmäärät
Brodeerausta toteutetaan mielellään vähintään kymmenien tuotteiden tilauksien kohdalla mikäli kyseessä on uusi logo tms.. Tämä johtuu pääasiassa aikaa vievistä aloitustoimenpiteistä. Suurin osa ajasta menee huolelliseen ompelukoneiden kirjontaohjelmien valmisteluun.

Brodeerauksen hinnoittelu
Brodeerauksen hinnoittelu on aina tapauskohtainen, sillä hinta määräytyy hyvin pitkälti hyvään lopputulokseen tarvittavien ompeleiden määrästä. Ompeleiden määrä on puolestaan riippuvainen painettavan kuvion koosta ja sen yksityikohtien määrästä.